Οι τεσσερις ακρες του οριζοντα

Παρα πολυ συχνα σε ξορκια αναφερουμε τις τεσσερις ακρες του οριζοντα. Με αυτον τον τροπο εδραιωνουμε εναν κυκλο προστασιας, τονιζουμε τη θεση μας στη Γη και παιρνουμε δυναμη απο την τελευταια και επικαλουμαστε τους Φυλακες των Σημειων.
Ετσι για παραδειγμα λεγοντας Ανατολη ταυτοχρονα επικαλουμαστε και τον Φυλακα Αγγελο της τον Μιχαηλ. Αντιστοιχα ο Φυλακας του Νοτου ειναι ο Ουριηλ, της Δυσης ο Ραφαηλ και του Βορρα ο Γαβριηλ.
Ταυτοχρονα, καθε σημειο αντιστοιχει και σε ενα στοιχειο. Η Ανατολη αντιστοιχει με τον Αερα, ο Νοτος με τη Φωτια, η Δυση με το Νερο και ο Βορρας με τη Γη. Κατα αυτον τον τροπο βοηθαει να εχουμε ενα συμβολο του καθε στοιχειου στο αντιστοιχο σημειο του οριζοντα.
Λογου χαρη θα μπορουσαμε να τοποθετησουμε ενα θυμιατο στην Ανατολη, ενα κερι στο Νοτο, μια κουπα νερο στη Δυση και λιγο αλατι στο Βορρα. Με αυτον τον τροπο μπορουμε ευκολα να συντονιστουμε ενεργειακα, να αυτοσυγκεντρωθουμε και να λαβουμε δυναμη απο καθε στοιχειο και απο καθε σημειο του Οριζοντα.
Αν προσεξατε παντα αναφερω τα σημεια του οριζοντα με τη σειρα Ανατολη, Νοτος, Δυση και Βορρας γιατι αυτη ειναι η πορεια του Ηλιου οπως τη βλεπουμε στο βορειο ημισφαιριο. Αναφεροντας λοιπον τα στοιχεια με αυτη τη σειρα ακολουθουμε κι εμεις την πορεια του Ηλιου και ευεργετουμαστε απο την ζωοφορα του ενεργεια. Και συνεχιζουμε με τον τροπο μας μια σαμανικη παραδοση συμφωνα με την οποια οι προγονοι μας κινουνταν και χορευαν κυκλικα γυρω απο μια φωτια με αυτην τη φορα, για να επικοινωνησουν με το θειο.
Σε πολλες διαφορετικες θρησκειες και παραδοσεις βλεπουμε την κινηση με την φορα αυτη. Μια εξ αυτων και η χριστιανικη οπου ο ιερεας κινειται ετσι γυρω απο το ιερο.
Ετσι, αν θελουμε να γραψουμε μια ευχη, η ενα ξορκι μπορουμε να ξεκινησουμε με την φραση: " Σ' Ανατολη, Νοτια, σε Δυση και Βορρα..."

Comments

Popular posts from this blog

Μηνολογιο, μαντικη της εμμηνου ρυσης

Ξόρκι για αδυνάτισμα - Συμπαθητική Μαγεία

Μαγικά φυτά - μπελαντονα